TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

2018.05.14 13:24

Megérkezett a tartós jó idő, a hosszas napsütések hónapja – itt az idő repülőre pattanni és elutazni valahová, ahol tengerpart vár, izgalmas kalandok és remek kikapcsolódás! Egy probléma azonban még marad indulás előtt: hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

A légitársaságok különböző méret- és súlyhatárokat szabnak meg az utazás során. Ezek a korlátozások mind a kézipoggyászra, mind a feladott poggyászra vonatkoznak, elsősorban az utasok kényelme érdekében. Hogyan lehet azonban minden kritériumnak megfelelve pakolni úgy, hogy semmit ne felejts otthon? 

Válaszd ki a megfelelő táskát!

A legismertebb légitársaságok 55 x 40 x 20 cm-es táskákat engednek fel kézipoggyászként, de még a kevésbé népszerű társaságoknál is 56 x 45 x 25 cm a legnagyobb megengedett kézipoggyász, így ennek megfelelően kell kényelmes táskát választanod. Fontos, hogy a légitársaságok általában maximum 10 kg-os súlyhatárig engednek fel kézipoggyászt, az ennél nehezebb táskák a csomagtérbe kerülnek, amiért általában felárat kell fizetned. 

A feladott poggyász súlya átlagosan 20-30 kg között mozog, légitársaságtól függően. Ha tehát igazán jól szeretnél pakolni, nem elég, ha méretben megfelelő táskát választasz, de az is fontos, hogy a kiválasztott táska vagy bőrönd alapsúlya is igen csekély legyen – így több dolgot pakolhatsz bele.

Folyadékok a táskában

Elsőre azt gondolnád, úgyis csak a kis ásványvizedet viszed magaddal, ugye? Aztán belegondolsz, hogy a tusfürdő, a sampon, balzsam, kézfertőtlenítő, a naptej, de még a parfüm is folyadék. Ezek összesen nem haladhatják meg az 1 litert, bármennyi napra mész is. Ezt ügyesen ki kell matekozni, a folyadékok ugyanis egyesével maximum 100 ml-es flakonokban szállíthatók. Ezeket az üvegeket egy átlátszó, újrazárható 20 x 20 cm-es tasakba kell tenned, és a kézipoggyászban elhelyezned – drogériákban komplett készleteket találhatsz, már csak bele kell öntögetned a folyadékokat. A kézipoggyászból az átvilágítás idejére ki kell venned a folyadékokat tartalmazó tasakot. Érdemes elsőnek ezt pakolni a táskába, mielőtt leméred, mert ez fix, nem tudsz rajta variálni, viszont a ruháidat tudod ehhez igazítani.

Kézipoggyász

Ha van mellette feladott poggyászod is, a kézipoggyásszal egyszerű dolgod lesz: a folyadékokat tartalmazó tasak mellett legyen benne a telefonod, tableted, töltőid, fülhallgatód, könyved, és minden olyan apróság, amire útközben szükséged lehet. Ez nem fog kitenni 10 kg-t, így nem kell aggódnod nagyon – de a biztonság kedvéért mérd le, mielőtt elindulsz. 

A neheze akkor kezdődik, ha kizárólag kézipoggyászt viszel magaddal. Akkor ugyanis helytakarékosan kell pakolnod, továbbá, ügyelned arra, hogy könnyebb ruhákat válassz. A ruhák egymásba tekerésének képességét számos D.I.Y. videó taníthatja meg neked percek alatt, csupán ki kell választanod a neked megfelelőt: hajtogathatsz mindent hengerbe, vagy kis kockába, és még a cipőd is el fog férni!

Feladott poggyász

Ha feladott poggyásszal utazol, akkor a méret annyira nem is számít, inkább a súly szokott kritikus lenni – érdemes tehát pehelysúlyú bőröndöket vagy kézitáskákat vásárolni. Azzal, hogy egymásba tekersz egy nadrágot és egy pólót, majd egy pár zokniba csavarod őket, rengeteg helyet spórolhatsz, ami jól jön a több hetes nyaralások esetében. 

Számolj azzal is, hogy egy nyaralás alatt biztosan naponta többször is átöltözöl majd, illetve fürdőruhából sem árt többet magaddal vinni. Ha hotelban szálltál meg, akkor ezeken kívül csak a strandtörölköződ fog helyet foglalni a bőröndödben, egy kis dzsekit viszont akkor is tegyél be, ha az időjárás-jelentés szerint kizárólag napsütés vár rád. 

Nagyon fontos, hogy a táskád ne csak méretben és súlyban feleljen meg, de minőségben is. A repülőút során, illetve az ellenőrzéseknél is fel-le pakolják, ide-oda teszik, és nem lenne jó, ha közben megsérülne, leszakadna a füle, vagy megadná magát a cipzár. Nézz szét utazótáskáink között, hiszen a valódi olasz marhabőrnél nem sok tartósabb anyag van!