TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

A legérdekesebb utazási trendek 2018-ban

2018.04.16 14:21

Egy napra utaznál, egy hétvégére vagy hetekre? Egyedül vagy barátokkal? Viszed a családot is? Üzleti út és kikapcsolódás – vajon megfér egymással? Te hogyan utazol, és mi hogyan utazunk? Lássuk, mik a legérdekesebb utazási szokások, és milyen trendeket prognosztizálnak a szakértők 2018-ra!

 

Ahogyan minden más, úgy az utazási szokásaink is változnak az évek során. A statisztikák szépen megmutatják, hogy mennyi mindenben változtak az utazási szokásaink az elmúlt években, de az nem látszik a számokból, hogy mindennek mi lehet az oka? Nos, a legfőbb oka a változásoknak, hogy most már igyekszünk mindenből a legtöbbet kihozni, élményeket adni és kapni, kikapcsolódni, amikor csak alkalmunk nyílik rá. Lássuk hát, mik a legérdekesebb utazási trendek 2018-ban!

Utazzunk – csak úgy, mindegy, hová!

Az elmúlt néhány évben egyre gyarapodott a spontán utazások száma. Ezek általában 1-3 napos rövid utazások, leginkább a 20-35 éves korosztályra jellemzők. Ilyen utazásokra mindenkinek szüksége lenne: nem csak abban segít, hogy kikapcsolódhass, de új ismeretségekre tehetsz szert, felfedezhetsz új városokat, új kultúrákat is. Sokan csak azért utaznak el ilyen spontán pihenésekre, hogy színesítsék a mindennapjaikat. Sokszor ezekhez a spontán utakhoz nem kell más, mint egy nagy, kényelmes hátizsák, és egy kényelmes cipő, amiben járhatod a várost. Az ilyen utazásokhoz hostel vagy couchsurfing szállás dukál. Utazz akár egyedül, akár a barátaiddal, biztosan hatalmas élménybomba lesz, amiből aztán sokáig táplálkozhatsz a szürke hétköznapokon!

Családi kirándulás a barátokkal? 

Hogy mi? Család meg a barátok? Ezt mégis hogyan? Egyre népszerűbb dolog, hogyha egy baráti társaságban több párnak is gyermeke születik, akkor együtt mennek el a családok nyaralni. Így a gyerekek játszhatnak közösen, foglalkozhatnak olyan dolgokkal, ami őket érdekli, mindeközben a felnőtteknek is van jó, megszokott társaságuk, nem csak a gyerekek körül forog a nyaralásuk, hanem együtt is ki tudnak kapcsolódni, megosztva a gyerekfelügyeletet. Ár-érték arányban sem rossz, hiszen a zsúfolt (és drága) szállodák helyett 2-3 család kényelmesen elfér egy nagyobb apartmanban, ami csak az övék. Mindezek mellett pedig életre szóló barátságokat és élményeket adnak a gyerekeiknek. Az efféle utazásokhoz persze jó nagy bőröndök kellenek, illetve néhány kisebb hátitáska sem árt, ha várost nézni indultok, túrázni, vagy csak a tengerpartra ruccantok ki. 

Üzleti út és nyaralás egyben? Sima ügy!

Persze, ilyenkor szem előtt kell tartani, hogy elsődlegesen a munka miatt utazol, de ha például családod van, őket magaddal viheted. Napközben elfoglalják magukat családi programokkal, a szabad óráidban pedig kitalálhattok közös időtöltéseket. Ezáltal erősítheted a családi kötelékeket, hiszen még az uncsi üzleti utak is szép emlékként maradnak meg a gyerekedben és a párodban, ha jól csinálod. 

Az üzleti utat akkor is érdemes egy kis turistáskodással egybekötni, ha egyedül mész – a sok munka, megbeszélés és egyeztetés közepette jó, ha ki tudsz kapcsolódni, akár csak annyi időre is, míg megiszol egy kávét vagy eszel egy baguettet és sétálsz a nevezetességek között. Még jobb, ha meg tudod beszélni a főnököddel, hogy pár nappal előbb menj vagy tovább maradj, így lesz egy kis extra időd város nézni. Ehhez olyan sok holmit nem kell magaddal vinned: egy jó minőségű laptoptáska jó szolgálatot tehet, hiszen ki tudja, mikor kell elérhetőnek lenned, emellé elég egy nagyobb hátizsák vagy válltáska is kell majd, amibe minden más szükséges dolgot be tudsz pakolni – például a szuveníreket.

Ha nincs megkötve az utazásod helye, érdemes olyan célpontokat keresni, ahol sok lehetőség adódik különböző módon kikapcsolódni, továbbá olyan helyeket, ahol fejlesztheted magad: akár a gasztronómia, akár a fotózás, akár a nyelvtudás területén. Ha pedig üzleti útra mész, nézz körül alaposan az úticélod környékén, és hozd ki belőle a lehető legtöbbet!