TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

A tavasz-nyár leguniverzálisabb darabja: mire jó egy sál?

2018.04.06 14:58

Megérkezett végre a jó idő, de az immunrendszerünk még elég gyengécske, a tavasz pedig szeszélyes. Ha már süt a nap, de még kissé szeles az idő, jól jön egy divatos, elegáns sál – hiszen ez a tavasz-nyár leguniverzálisabb darabja. Hogy miért?

 

 

Egy sál sok mindenre jó, nem véletlenül van belőle a nőknek legalább 5 darab. A téli sálak melegen tartanak, óvnak a hidegtől, a tavaszi, vékonyabb sálak pedig divatosak, és univerzálisak is: még a nyáron is használhatod őket! Megmutatjuk, hogyan.

Mire jó egy sál?

  1. Óv a szeszélyes tavaszi széltől

Szerencsére a tavaszi sálak kínálata szinte végtelen, minden outfitedhez találhatsz legalább egy, hozzáillő darabot. Ha te sem szereted a tavaszt egy pár napos enyhe torokgyulladással kezdeni, mindenképp viselj sálat a nyakad körül amíg az időjárás 3 percenként meggondolhatja magát. Ha pedig már itt a meleg, a sálat még mindig viselheted…

  1. Hűvös esti andalgásokhoz tökéletes

Ha nagy melegben indulsz el otthonról, de tudod, hogy este érsz haza, mindenképp legyen a kis kézitáskádban egy nagyobb tavaszi sál. Mert bár napközben élvezed a napsütést a pántnélküli/spagettipántos ruhádban vagy felsődben, amint lemegy a nap, dideregni kezdesz majd. Ilyen estékre jó, ha a hátadra és a vállad köré tudsz kanyarítani egy csinos kis sálat – hacsak nincs veled egy lovag, akinél kéznél van egy felesleges pulóver vagy zakó.

  1. Ki mondta, hogy a sálat csak a nyakadon hordhatod?

Ha unod, hogy a szél folyton a hajadba kap és szétborzolja, vagy a szemedbe fújja rakoncátlan tincseidet, kapd elő az egyik picike tavaszi sáladat, és máris meg van oldva a probléma! Idén is nagy divat a masniban végződő fejpánt, készíts hát egyet a saját sáladból. Nem is feltétlenül kell, hogy funkciója legyen: egy szándékosan kócosra készített frizurához remekül passzol, és még a napszemüvegedet is jól megtartja, ha épp nem használod. Egyszerű hajgumiként is használhatod a sálad, ha felkötnéd a fejed tetejére a hosszú hajad a nagy melegben.

Hordj sálat a nadrágodon!

Hogy mi? – kérdezhetnéd jogosan. Persze, nem kell, hogy a nadrágod fölé még egy sálat is magadra tekerj. Ha azonban bő szárú textilnadrágot viselsz, esetleg combban buggyosabbat, vagy csak a sima csőfarmer-fehér top szerkódat szeretnéd egyedibbé tenni, öv helyett használj egy vékony tavaszi sálat. Nőies, egyszerű, mégis feldobja az outfited.

Sálat még a strandon is? Miért ne?

Ha a vízparton sétálgatsz, vagy ennél valamit a strand legtávolabbi büféjében, nem kell egyből farmersortot és felsőt húznod a bikinidre: elég, ha csak egy nagyobb sáladból szoknyát kanyarítasz a derekadra, és már mehetsz is. Ha takargatnád egyes testrészeidet, arra inkább kendőt használj, a tavaszi sálak ugyanis általában annyira vékonyak, hogy inkább sejtetnek, mint takarnak. Ennek persze megvannak a maga előnyei: egy formás láb és fenék csak még figyelemfelkeltőbb a férfiak számára, ha egy vékony tavaszi sál mögé rejted.