TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

Miért fontos, hogy a cipőd passzoljon a táskádhoz?

2018.03.22 12:12

Megvan a tökéletes ruha és a cipő, de nem tudod, milyen táska illene ehhez? Él még a „táskát a cipőhöz” – szabály, vagy már az is elavult? Ha él, vajon színben és anyagban is passzolniuk kell, vagy elég, ha a stílus ugyanaz? Ezekre a kérdésekre keressük ma a választ.

 

A köztudatban még ma is él az a szabály, miszerint a cipőnek és a táskának passzolnia kell egymáshoz, sőt, az övnek is harmóniában kell lenni velük. Annak ellenére, hogy mostanában egyre inkább divatba jön a „csak kapj fel valamit” – típusú öltözködés, ez az aranyszabály még él – bár nem mindig és mindenhol.

Honnan indult ez a szabály?

A „régi szép időkben” a hölgyek kínosan ügyeltek arra, hogy bárhová is mennek (még ha csak a sarki közértbe is), a kalapjuk harmonizáljon a ruhájukkal, a cipőjük pedig a táskájukkal. Akkoriban, ha valaki ezt a divatszabályt nem követte, vagy megsértette, azt igénytelennek, nőietlennek és ízléstelennek nyilvánították – persze csak pletykálkodás szinten, egymás között, hiszen szemtől szemben elmondani ezt valakinek udvariatlanságnak számított. Amióta a hölgyek állandó kalapviselésének szabálya kiment a divatból, azóta azt sem nézik annyira, hogy passzol-e a táska a cipőhöz. Legalábbis a mindennapokban nem.

Miért fontos mégis, hogy a cipőd passzoljon a táskádhoz?

Öltözködésünknek a kiegészítőink adnak keretet. Ilyen kiegészítő az ékszer, a kalap, de a cipő, a táska, valamint az öv is. Ez mutatja meg, hogy odafigyelünk a részletekre, valamint arra, hogy mit üzenünk magunkról a külvilágnak. A harmonikus öltözködés igényességet jelent és pontosságra utal. Ha a hétköznapi életben a színre nem is figyelünk már oda, a stílusra, fazonra azért érdemes még hangsúlyt fektetni, hacsak nem szeretnénk a kuszaság érzetét kelteni. Gondoljunk csak bele: ha látunk egy nőt az utcán, akin minden ruhadarabja más stílusú és színű, mi az első, ami eszünkbe jut? Hogy ennek a nőnek bizony minden kicsúszott az irányítása alól, nem csak a ruhái.

Természetesen a hétköznapi élet során megengedett, hogy egy lenge tavaszi ruhához sportcipőt húzzunk, ha az stílusban illik hozzá, emellé pedig szabadon választhatunk, hogy elegáns kézitáskát, vagy inkább laza hátizsákot választunk. De nem minden területen van ekkora lazaság…

Ahol még fontos a dress code

Ez az „ökölszabály” egyes területeken a mai napig él és nagyon is komolyan veszik. Az üzleti életben és a dress code-ot megkövetelő helyeken igenis fontos, hogy passzoljon a cipőd a táskádhoz! 

Egy nagy cég szigorú vezetői előtt abban a pillanatban bukod el az állásinterjút, amint belépsz az ajtón egymástól elütő cipőben és táskával, túl rövid szoknyában, vagy túl mélyen dekoltált blúzban. Félreértés ne essék: az üzleti életben is lehet valaki elegáns, nőies, sőt, szexi is úgy, hogy közben  betartja a dress code-ot. Az üzleties, elegáns öltözködés ugyanis nem csak a feketéből, szürkéből, barnából és bézsből áll, bátran használhatsz élénk zöld, sárga, narancs, vagy piros színeket is: éppen a táska-cipő-öv szentháromság segítségével. Ha az „unalmas” fekete kosztümöd mellé sötétzöld kézitáskát, magassarkút és sötétzöld övet veszel, azzal nem csak keretet adsz a megjelenésednek, de ízlésesen teszed nőiessé és szexivé.

A „táskát a cipőhöz” – szabály tehát abszolút nem elavult, se nem unalmas vagy maradi: épp ellenkezőleg, precíz, elegáns és szexi, ha jól csinálod. Ha a hétköznapi életünkből vissza is szorult, ez a divatszabály örökké élni fog az formálisabb körökben.