TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

Mitől tavaszi egy táska?

2018.02.23 14:51

Február közepétől már harsog az internet a legújabb tavaszi táska trendekről, a női blogok, újságok és trendmagazinok tele vannak cuki, szexi és vagány darabokkal a különböző neves márkák „tavaszi táska” kollekcióiból. De vajon mitől tavaszi egy táska?

 

Ha gyakran hallunk egy szót, vagy kifejezést, hajlamosak vagyunk azt magunkévá tenni, beépíteni a saját szókincsünkbe anélkül, hogy tudatában lennénk, vagy tudnánk a pontos jelentését. Biztosan sokatoknak van otthon valamelyik év legszexibb, legnőcisebb tavaszi táska kollekciójából legalább egy darab. De vajon hányan tudjátok, hogy az a bizonyos táska mégis mitől tavaszi? 

Talán a mérete teszi?

Tavasszal egyre többet megyünk el csak úgy sétálni a barátainkkal, barátnőinkkel. Ezekhez az apró kirándulásokhoz pedig nem szükséges sok cuccot vinnünk, így elég egy kisebb táska, amibe csak beledobáljuk a legszükségesebbeket, és már rohanunk is. Ezt a kis táskát ki sem kell pakolni, hiszen olyan dolgok vannak benne, amikre mindig szükségünk van.

Lehet, hogy a formája miatt?

A tavaszi táskák nagy többsége boríték alakú, vagy valamilyen geometriai alakzat (négyzet, téglalap, kör, sokszög) formájában tündököl, esetleg félkör alakú. Csupa olyan forma, ami könnyen illeszkedik a női kézbe, pikk-pakk ki lehet csatolni vagy cipzárazni, és ami a legfontosabb: minden tavaszi ruhával kombinálható!

Talán a színe vagy a mintája az ok?

A tavaszi táska színeknek két véglete van: vagy rikítóan élénk és figyelemfelkeltő, vagy visszafogott pasztellszín – nem feltétlenül csak púderrózsaszín. A tavaszi táskák között ritkán lelsz olajzöldre, bordóra, okkersárgára vagy barna-feketére, ellenben számos arany, napsárga, égkék, pasztellzöld vagy narancs darabbal találkozhatsz. No meg persze a virágos, a kacskaringós, a kör, a cikk-cakk és a sávos mintázatok mind azt sugallják: itt a tavasz, nézd, én milyen vidám vagyok! 

Talán az aktuális trend mondja meg?

A divathetek során számos neves és tehetséges divattervező mutatja be legújabb alkotásait. Ez nem csak a ruhákra, cipőkre, de a táskákra is igaz. Ha ott, a divatheteken a rojtos, pink színű bőr táska lesz a legnépszerűbb darab, akkor az lesz a tavaszi táskák ásza, míg, ha egy visszafogott, fekete bőr táska nyer, amibe egy- egy piros és fehér sávot varrt a készítője, akkor azért fognak olvadozni a divatban járatos hölgyek. 

S hogy végül is melyik teszi a táskát tavaszivá? Teljes mértékben egyik sem, viszont mindegyik egy kicsit. Egy tavaszi táska jó, ha élettel teli, ha élénk, ha figyelemfelkeltő és praktikus, nem utolsósorban pedig divatos. Azonban egyetlen divat van, ami örök: ez pedig az egyedi stílus. A legjobb, ha egy tavaszi táskára vágysz, tedd te magad tavaszivá azzal, ahogyan mellé öltözöl, és ahogyan viseled – egy minőségi és egyedi táska bármilyen szettel jól tud mutatni.