TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

Mit árul el rólad a táskád?

2018.02.13 14:51

Egy nő legjobb barátja nem a gyémánt, de nem is a macska, hanem a táskája. De tudtad, hogy ez a barát igen pletykás? Egy táska többet mond el rólad, mint gondolnád, és talán többet, mint te mernél! Kíváncsi vagy, mit súg rólad a táskád a hátad mögött?

 

 

Nem kell világító led felirat, sem kulcstartók és felvarrók tömkelege egy nőnek ahhoz, hogy kifejezze önmagát a táskáján keresztül. Vannak, akik úgy vásárolnak táskát, hogy tudják, az mit üzen másoknak, míg vannak olyanok, akik csak megveszik, ami tetszik nekik, nem is sejtve, hogy minden táska elárul valamit a viselőjéről.

Te melyik típus vagy?

1. Hatalmas táskák szerelmese

Ha a készletedben szinte csak nagy méretű, vagy egyenesen óriási táskák vannak, az két dolgot jelenthet: vagy sokat utazol, vagy képtelen vagy fontossági sorrendet felállítani, ezért mindent magaddal viszel a hétköznapokon. Azt is, amire nem is biztos, hogy szükséged lesz. 

  • Az utazó-lelkűek a munkájukból adódóan, vagy hobbiból teszik járják a világot. A nagy táska számukra nem azért fontos, hogy minél több dolgot vigyenek el, hanem azért, hogy a lehető legtöbb emlékkel és szuvenírrel térhessenek haza. Utazásaik során gondolnak a szüleikre, a családjukra, aki nem lehet ott velük, sőt, sokszor a kollégákra, barátokra is. 
  • Akik a mindennapok során használnak hatalmas táskát, sokszor bele sem nyúlnak a nap folyamán. Van benne legalább 4 dolog, amit minden nap használnak, viszont az összes többi csupán „lehet, hogy kelleni fog”-kacat. Ők azok, akik nem tudják felmérni, mire lesz biztosan szükségük a nap folyamán, ezért elviszik magukkal a fél házat.
    Ez rájuk átvitt értelemben is igaz: sokszor a problémáikat, a sérelmeiket sem tudják elengedni. Cipelik magukkal a stresszt, a bánatot, a sértettséget, és ehhez mindig csak hozzáteszik az aznapi adagot.
    Ha magadra ismertél, tégy magadnak egy szívességet: válogasd át a táskádban bujkáló dolgokat, pakold ki, amit nem láttál legalább három napja, majd vegyél egy hosszú, forró fürdőt és engedd el a virtuális terheket is! 

3. A variálható megoldások rajongója

Biztosan te is találkoztál már olyan táskával, ami az egyik pillanatban még csinos kézitáska, a következőben pedig hatalmas válltáska – mindezt egyetlen ügyes mozdulattal. A pántjainál fogva átalakítható táskák praktikuma a legnagyobb találmány azoknak a nőknek, akik több dolgot intéznek egy nap. Azoknak, akik kora reggel gondoskodó anyukák, délután négyig szigorú főnökök vagy precíz beosztottak, négy után a leggyorsabb bevásárlók, este pedig ismét gondoskodó anyukák. Azoknak, akik egész nap mászkálnak a város egyik feléből a másikba, akiknél mindig van valami: notesz és reggeli, ebéd és edzős cucc, este pedig a vacsora alapanyagai is bekerülnek mellé. Azok, akik ilyen táskát választanak, szeretik és igénylik a praktikumot, de azt nem szeretik, ha valami feleslegesen foglalja a helyet. Minek tartanának (és cipelnének) két külön táskát, ha ezt megoldhatják eggyel is?

3. Az apró szépségek kedvelői

Az apró táskákból többféle is akad. Lehet háti- vagy oldaltáska, háromszög, téglalap vagy nyolcszög alakú, az első, ami árulkodni fog róla, az a mérete. Mivel kicsi, csak a legszükségesebb dolgok férnek el benne, így feltételezhető a tulajdonosáról, hogy precíz, és tudja, mire van szüksége. Ha ilyen táskával találkozol, biztos lehetsz benne, hogy viselője számos táskát megvizsgált előtte – hiszen nem minden kistáskába fér bele az ő személyes repertoárja.

4. Retikül a mindennapokra

Ez ismét több jelentéssel bírhat: jelentheti, hogy számodra a külső megjelenésed a legfontosabb, hiszen az apró boríték- vagy téglalap táskába a pénztárcád és az irataid mellé maximum egy rúzs, alapozó és korrektor fér el. Na meg persze, a mindennapi sminked árnyalatai, hogy véletlenül se ess ki a ritmusból. Persze van, akinek a munkája megköveteli a folyamatos megfelelést, másoknak pedig egyszerűen túl fontos az emberek véleménye – ezt már csak az illető ruházata segíthet eldönteni.

Ne felejtsd el azonban, hogy minden táska első üzenetét a táska minőségéből és állapotából kapják az emberek. A silány minőségű táska sikít, az elhanyagolt, elhasznált táska pedig egyenesen ordít az embereknek, méghozzá nem szépeket. Ügyelj rá, hogy a táskád mindig ápolt legyen, akárcsak a cipőd. Ha már látszik a táskán a sok használat, inkább mondj búcsút neki!