TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

Hogyan ápold a bőrtáskád, hogy sokáig szép maradjon?

2018.01.27 08:08

A táska minden nő egyik legfontosabb kiegészítője, főleg, ha minőségi bőrről van szó. Kopottan és fénytelenül azonban már nem mutat olyan jól! Rendszeres ápolással könnyen megóvhatod az idő vasfogától – ebben adunk ma egy kis segítséget.

 

Egy minőségi bőrtáska nem olcsó: miért akarnád hát idő előtt kidobni? Egy bizonyos idő után minden bőrtáska veszít a fényéből és a színéből, de ezt nem kell feltétlenül karba tett kézzel várnod, és elfogadnod, sőt! A táska megvásárlásától kezdve tehetsz ellene. Megmutatjuk, hogyan ápold a bőrtáskádat!

Bőrtáska ápolása 3 lépésben

1.  lépés: a tisztítás

A napi használat során rengeteg por és egyéb szennyeződés kerülhet a táskádra, amit először talán nem látsz meg, de egy-két hét után már elég szembetűnő. Mielőtt elkezdenéd a táska anyagát, a bőrt ápolni, érdemes minden alkalommal áttörölni egy nedves törlőkendővel. A kifejezetten babáknak szánt törlőkendők a leginkább alkalmasak erre, hiszen nem csak jó illatuk van, de számos olyan összetevővel rendelkeznek, amik jót tesznek a bőrnek. A tisztító törlés után hagyd, hogy magától megszáradjon, ne kezdd el azonnal száraz kendővel dörzsölgetni!

2. lépés: finom ápolás a bőrnek

A bőr táskák anyaga legalább olyan érzékeny, mint maga az emberi bőr, de mégse kenhetünk rá kézkrémet. Egyszerű bőr esetében használhatunk lanolint vagy ricinusolajat, esetleg marhafaggyút. Ezt egy alapos tisztítás után kézzel vagy puha kendővel finoman, körkörösen masszírozzuk bele a táska anyagába, majd hagyjuk, hogy beszívja és megpuhuljon. Fényes és lakkbőr ápolásához használjunk fele-fele arányban kevert lanolin- és ricinusolajat, a marhafaggyút viszont hanyagoljuk, mert attól a lakkozott bőr nehezen fényesíthetővé válik. Szarvasbőr táskánkat felfrissíthetünk, ha vízgőz fölé tartva hagyjuk, hogy beszívja a gőzt, majd finom kefével átkeféljük. Sose használjunk azonban tisztítószereket vagy folteltávolítókat, mert csúnya nyomot hagynak a szarvasbőrön. Fehér- vagy pasztellszínű bőrtáskákhoz célszerű fehér petróleumzselét használni.

3. lépés: védelem

Manapság bármelyik cipősboltban kaphatunk impregnáló spray-t különböző bőrökhöz. Ezt minden esetben csak a tisztítás és ápolás folyamata után, vékonyan vigyük fel a bőrre – nem kell átáztatni vele. Ugyanitt kapható számos bőrtípushoz speciális ápolószer, melyet otthon is használhatsz, ha az olajok nehezen elérhetők vagy túl pepecselős munka velük dolgoznod. A fényes és lakkbőr táskákat impregnálás előtt érdemes egy fényesítő spray vagy lakk segítségével felfrissíteni, hogy a lehető legtovább élvezhesd a társaságukat.

Ha ezt a 3 lépést betartod, akkor a bőrtáskád tartósabb, szebb lesz, és rendszeres ápolás mellett akár évekkel is meghosszabbíthatod az élettartamát. Így tehát nem kell majd minden szezonban új táskát vásárolnod – hacsak nem kifejezetten a változatosság a célod;)