TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

Miért olyan fontos a nőknek a táska?

2017.12.02 12:09

A táska, csak egy táska. Arra való, hogy szállítsunk benne dolgokat, amiket egyszerűen a kezeinkben nem tudnánk, vagy nem akarunk. Hatalmas tévedés! A táska a legtöbbünknek mást, és lényegesen többet jelent, mint egy szállítóeszköz. Az alábbiakban felsoroljuk és alá is támasztjuk a hitetlenkedőknek a táskák valós funkcióit

 

 

Mi lehet tehát az oka annak, hogy a nők ennyire rajonganak a táskákért? Nos, ez nem újkeletű, már a régi időkben is fontos volt, hogy ki, milyen cekkerrel érkezik egy-egy társasági eseményre. A táska majdnem olyan fontossá vált az idők során, mint az, hogy milyen cipőt, vagy éppen milyen ékszereket viselünk. 

Miért alakult ez ki? Mit tud még egy táska azon kívül, hogy dolgokat lehet bele pakolni? 

3 dolog, amire egy táska IGAZÁBÓL való

  1. A táska mint kiegészítő

Ez a funkció inkább a hölgyek esetében értelmezhető, a férfiaknál inkább csak bizonyos rétegeknél. Egy szép táska igenis hozzá tud adni a megjelenéshez. Egy jól kiválasztott, az aznapi szetthez és mondanivalóhoz passzoló táskától lesz valaki egész. Lehet, hogy a táskában nincs semmi fontos, de a táska fontos és kell. Ha másért nem, akkor azért, hogy bele tudjunk kapaszkodni, hogy le tudjuk foglalni a kezeinket. Nézzük meg például II. Erzsébet királynőt: neki biztos, hogy nem azért kell a táska, hogy beletegye a pénztárcáját és az iratait, mégsem látjuk soha nélküle. A táska igenis öltöztet!

  1. A táska mint az önkifejezés eszköze

Ahogy az ékszer, vagy a cipő, úgy a táska is az önkifejezésünk része. Olyan táskát hordunk, ami tetszik, ami egy kicsit mi is vagyunk. Táskáinkkal számtalan dolgot kifejezhetünk: lázadhatunk, vagy egy játékosabb darabbal megmutathatjuk, hogy nem is vagyunk annyira komolyak, az elegánsabb példányokkal stílusossá válhat megjelenésünk. Egy vadító vörös lakk táskával pedig feltehetjük arra a bizonyos habra a cseresznyét. 

A táska kiválasztásánál és viselésnél az a lényeg, hogy olyan darabokat hordjunk, ami nekünk tetszik és mi vagyunk.

  1. A táska mint státuszszimbólum

Képzeld el, hogy részt veszel egy tárgyaláson. A terembe belép egy ügyvéd, aki történetesen neked segítene. De valami nem stimmel. Az ügyvédnél, akinek az öltözéke hibátlan, nem elegáns aktatáska van, hanem egy túlhasznált bevásárlószatyor. Mi lehet a baj? Nem engedhet meg magának egy minőségi bőr darabot? Talán mégsem olyan sikeres? Vajon képes lesz a te érdekeidet megvédeni?
Ugye, hogy máris milyen fontosnak tűnik ez a kiegészítő?

Van, akik azért vesz egy bizonyos táskát, mert az mások számára megfizethetetlen, ő viszont van annyira szerencsés, hogy megengedheti magának. A hozzáértő szemek pedig ezt azonnal kiszúrják. A táskánk kifejezheti a hovatartozásunkat, vagy legalább azt, hogy hova szeretnénk tartozni. 

A táska tehát jóval több holmi szükséges eszköznél. Ha csak a praktikumot néznénk, mindannyian a legolcsóbb hátizsákkal járnánk, hiszen mi lehetne kényelmesebb annál, mint hogy mindkét kezünk szabad, a súly pedig egyenletesen eloszlik a hátunkon?

Mi, nők, viszont tudjuk, hogy egy táska sokkal több ennél, és boldogan vesszük meg az újabbnál-újabb, minőségi, stílusos, lenyűgöző darabokat, hogy ezzel is kifejezzük egyéniségünket, és megmutassuk a saját ízlésünket.