TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

Melyik karácsonyi vásárt érdemes felkeresni? 2 csábító helyszín

2018.12.20 14:47

December beköszöntével nem csak a plázákban indul meg a karácsonyi zene, de előkerülnek a fabódék és a karácsonyi világítás is megszaporodik a nagyobb főtereken. Elindulnak a karácsonyi vásárok. Miért érdemes ellátogatni legalább egy karácsonyi vásárba akkor is, ha nem vásárlási szándékkal mész? Hova érdemes menni a már ismert vásárokon kívül? Eláruljuk!

Kicsiny országunk számos nagyvárosa büszkélkedhet évről-évre különböző méretű karácsonyi vásárokkal. Amellett, hogy a vásárokon többnyire kézműves hobbiművészek árulják szebbnél-szebb portékáikat (próbáld csak megállni a vásárlást!), a karácsonyi vásárokat egyszerű kikapcsolódás gyanánt is érdemes meglátogatni. Hoztunk néhány példát is!

Mi mást lehet csinálni egy adventi vásárban, mint vásárolni?

Nos, először is: enni! Frissen sült kolbászt, lángost, kürtőskalácsot, mézeskalácsot, pogácsát, sült gesztenyét. Ezt persze le kell öblíteni: kézműves sör, forró csoki, fűszeres forralt bor – melyiket szereted? Sok helyen van lehetőség karácsonyi fények és illatok közt, karácsonyi zenére jégkorcsolyázni, koncerteket hallgatni, bábszínházat és színielőadást nézni, kézműves foglalkozáson részt venni. Készíthetsz a pároddal közösen adventi koszorút, alkothatsz egyedül karácsonyi ajándékot valaki másnak – a vásárlás mellett számos kulturális program vár rád, mozdulj ki! 

Ha a Vörösmarty tér és a Bazilika előtti vásár már uncsi, a bécsi meg túl sablonos, néha nem árt hazánk nagyobb városaiban is körülnézni. Varázslatos programokon vehetsz részt például:

...Szombathelyen

Az idei karácsonyi vásárok közül Szombathely nem csak a fények miatt kapta meg az előkelő első helyet – az ízek kavalkádja, ami megfogott minket benne. A hagyományos magyar street food mellett a népszerű és tradicionális német, illetve szlovén ételekből is alaposan belakmározhatunk. Mindemellett az ételkóstolást nemzetiségi táncos-zenés produkcióval fűszerezik meg, hogy igazán az étel otthonában érezhesse magát, aki arra jár. 

Az adventi hétvégéken számos zenei koncert alapozza meg az ünnepi hangulatot – nem csak karácsonyi zenével.  A tűz és a táncmozdulatok szerelmeseinek is érdemes kilátogatni a vásárba, ugyanis a fellépők közt helyet kapott a Magma Tűzszínház is. 

A szombathelyi adventi vásár tökéletes alkalom egy kis esti kikapcsolódásra, romantikus andalgásra, és számos gyönyörű karácsonyi képet készíthettek a hatalmas gömbdíszben állva, vagy a valódi (üzemen kívüli) szökőkútra helyezett fényszökőkút előtt. Részletes programleírást itt találsz: http://szombathelypont.hu/programok/aktualis/szombathelyi-adventi-vasar.4575/ 

...Egerben

A barokk belváros minden évszakban magával ragadó, elbűvölő látvány, azonban télen, az adventi időszakban egyenesen mesébe illő.  Tökéletes helyszín az ünnepi hangulat megalapozásához pároknak, barátoknak, családoknak egyaránt. Számos koncert várja a legkisebbeket ugyanúgy, mint az idősebbeket – mindenki megtalálja a kedvencét. Emellett a város karácsonyi fényei, a méltán híres egri forralt borok, a mézes- és kürtőskalácsillatú, gesztenyegőzös levegő azok számára is vonzóvá teszi Egert, akik eddig talán ódzkodtak ilyen távolra utazni egy adventi vásár kedvéért. A borkóstolás és forralt borozás egy új szintjét mutatja be az egri advent – az ünnepi fényekbe öltözött Vár és a Dobó István tér mindenkit szeretettel vár!

A programokról részletesebb leírást itt találsz: http://egeradvent.hu/