E-mail 0-24 óráig: info@zapindo.hu

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

TOP termékek

Hírlevél

Facebook

Fogyasztó Barát

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Partnereink

Termékajánló

Különleges

Táskák

Találd meg az új kedvenced!

Részletek

Napszemüveg

minden napra

Trendi és stílusos!

Részletek

Hangulatok

újraértelmezve

Dekoráció és ajándék!

Részletek

Táskával

tökéletes

Légy magabiztos, légy önmagad!

Részletek

Blog
2018.12.20 14:47

Melyik karácsonyi vásárt érdemes felkeresni? 2 csábító helyszín

December beköszöntével nem csak a plázákban indul meg a karácsonyi zene, de előkerülnek a fabódék és a karácsonyi világítás is megszaporodik a nagyobb főtereken. Elindulnak a karácsonyi vásárok. Miért érdemes ellátogatni legalább egy karácsonyi vásárba akkor is, ha nem vásárlási szándékkal mész? Hova érdemes menni a már ismert vásárokon kívül? Eláruljuk!

Kicsiny országunk számos nagyvárosa büszkélkedhet évről-évre különböző méretű karácsonyi vásárokkal. Amellett, hogy a vásárokon többnyire kézműves hobbiművészek árulják szebbnél-szebb portékáikat (próbáld csak megállni a vásárlást!), a karácsonyi vásárokat egyszerű kikapcsolódás gyanánt is érdemes meglátogatni. Hoztunk néhány példát is!

Mi mást lehet csinálni egy adventi vásárban, mint vásárolni?

Nos, először is: enni! Frissen sült kolbászt, lángost, kürtőskalácsot, mézeskalácsot, pogácsát, sült gesztenyét. Ezt persze le kell öblíteni: kézműves sör, forró csoki, fűszeres forralt bor – melyiket szereted? Sok helyen van lehetőség karácsonyi fények és illatok közt, karácsonyi zenére jégkorcsolyázni, koncerteket hallgatni, bábszínházat és színielőadást nézni, kézműves foglalkozáson részt venni. Készíthetsz a pároddal közösen adventi koszorút, alkothatsz egyedül karácsonyi ajándékot valaki másnak – a vásárlás mellett számos kulturális program vár rád, mozdulj ki! 

Ha a Vörösmarty tér és a Bazilika előtti vásár már uncsi, a bécsi meg túl sablonos, néha nem árt hazánk nagyobb városaiban is körülnézni. Varázslatos programokon vehetsz részt például:

...Szombathelyen

Az idei karácsonyi vásárok közül Szombathely nem csak a fények miatt kapta meg az előkelő első helyet – az ízek kavalkádja, ami megfogott minket benne. A hagyományos magyar street food mellett a népszerű és tradicionális német, illetve szlovén ételekből is alaposan belakmározhatunk. Mindemellett az ételkóstolást nemzetiségi táncos-zenés produkcióval fűszerezik meg, hogy igazán az étel otthonában érezhesse magát, aki arra jár. 

Az adventi hétvégéken számos zenei koncert alapozza meg az ünnepi hangulatot – nem csak karácsonyi zenével.  A tűz és a táncmozdulatok szerelmeseinek is érdemes kilátogatni a vásárba, ugyanis a fellépők közt helyet kapott a Magma Tűzszínház is. 

A szombathelyi adventi vásár tökéletes alkalom egy kis esti kikapcsolódásra, romantikus andalgásra, és számos gyönyörű karácsonyi képet készíthettek a hatalmas gömbdíszben állva, vagy a valódi (üzemen kívüli) szökőkútra helyezett fényszökőkút előtt. Részletes programleírást itt találsz: http://szombathelypont.hu/programok/aktualis/szombathelyi-adventi-vasar.4575/ 

...Egerben

A barokk belváros minden évszakban magával ragadó, elbűvölő látvány, azonban télen, az adventi időszakban egyenesen mesébe illő.  Tökéletes helyszín az ünnepi hangulat megalapozásához pároknak, barátoknak, családoknak egyaránt. Számos koncert várja a legkisebbeket ugyanúgy, mint az idősebbeket – mindenki megtalálja a kedvencét. Emellett a város karácsonyi fényei, a méltán híres egri forralt borok, a mézes- és kürtőskalácsillatú, gesztenyegőzös levegő azok számára is vonzóvá teszi Egert, akik eddig talán ódzkodtak ilyen távolra utazni egy adventi vásár kedvéért. A borkóstolás és forralt borozás egy új szintjét mutatja be az egri advent – az ünnepi fényekbe öltözött Vár és a Dobó István tér mindenkit szeretettel vár!

A programokról részletesebb leírást itt találsz: http://egeradvent.hu/ 

Webáruház készítés