TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

Hogyan viseld a sálad? 10 variáció 2. rész

2018.11.30 14:41

Az ősz és a tél legkedveltebb kiegészítője a sál, amit számtalan módon lehet variálni. Egyszer már nekifutottunk, hogy felsoroljuk, de annyi jobbnál-jobb tippet találtunk, hogy úgy döntöttünk: 2 cikket is írunk belőle. Íme a cikk 2., befejező része újabb 7 szuper tippel!

Annyiszor hallottuk már szüleinktől, hogy „ha kimész, sapka, sál, kesztyű legyen rajtad!”, hogy elgondolkodtunk: vajon ők mindig ugyanúgy kötötték meg azt a fránya sálat? Minden ruhához ugyanúgy viselték? Akkoriban talán még nem volt akkora jelentősége a kiegészítőknek, mint most, de ki tudja?! Segítünk, hogy ne legyen unalmas az outfited, mutatunk néhány extra tippet, hogyan kösd meg a sáladat, hogy minden nap megújulhass!

7  újabb tipp a sál viselésére

1. Francia csavar

Ezt a megkötési módot leginkább selyemkendő, vagy kisebb, keskenyebb kendők megkötésére ajánljuk. Inghez, kisruhához, bármilyen egyszerű outfithez tökéletesen illik, és elegánssá teszi a megjelenésedet. 

Szemből indítva egyszer tekerd körbe a nyakad körül a sálat, majd elöl hurkold át egyik végét a másikon. Igazgasd a két szárat egyforma hosszúra, majd, ha ez megvolt, fordítsd a nyakad egyik oldalára és köss rá egy csomót is.

2. Sál, mint kardigán

Ez egy kis csalás, hiszen itt nem a nyakad körül kell megkötnöd, de kétségkívül nagyon mutatós, és hasznos is a hűvös reggeleken, estéken. Fogj egy nagy sálat, terítsd a hátadra és a karjaidra, majd köss egy keskeny övet a derekad köré. Ügyelj rá, hogy hagyj elég helyet a karjaidnak mozogni! 

4. A laza csomó művészete

Ezt leginkább ősszel vagy tavasszal ajánljuk, de a téli időszakban, elegánsabb öltözékhez is kiváló. Ha mély dekoltázsú felsőt viselsz, és fázik a mellkasod, kapj fel egy széles sálat, dobd át a nyakadon, majd a legalját csomózd össze. Húzd szét a szárakat és vegyél fel mellé egy zakót vagy dzsekit – nem csak jól fogsz kinézni, de a mellkasodat is óvod a hűvös szellőtől.

5. Tekerés csomóval

Ahogy a neve is mutatja: egy hosszabb sálat tekerj körbe egyszer a nyakad körül, majd még egyszer, ezúttal viszont egy laza csomót is köss elöl vagy oldalt – vastag és széles lesz, így sokat felfog a szélből és megóvja a nyakad a hidegtől.

6. Hamis nyakkendő

Csak tedd a nyakadba a sálad, majd a lelógó két szárat összefogva a másik kezed segítségével készíts egy hurkot és húzd át rajta a sálat. A csomót kedved szerint igazíthatod a nyakad- vagy a mellkasod elé, attól függően, milyen hosszú.

7. Garbó helyett viselj sálat!

Végy egy puha, vastag anyagból készült sálat, és tekerd körbe a nyakad körül annyiszor, ahányszor csak tudod. Húzd olyan szorosra, hogy passzoljon a nyakadhoz, de ne legyen fullasztó, ezek után a kimaradt néhány centis végeket tüntesd el a sál alatt. 

Ezek mellett persze számtalan laza módja van a sál kezelésének, amit nem sorolnánk a megkötési technikák közé, mégis érdemes megemlíteni, mert vagány és lazán néz ki. Ilyen például, ha egy hosszú sálat egyszer körbe tekersz a nyakad körül, majd az egyik végét előre, a másikat a hátad mögé igazítod. Vagy akár mindkettőt hátra is dobhatod, és laza, kislányos hatást kelthetsz vele. 

A fent említett módszerek körsállal nem elvégezhetők, így azzal ne próbáld ki, de bármilyen más stílusú vagy anyagú sállal próbálkozhatsz. Neked melyik lett a kedvenced? Ha a csomó már megvan, de a sál maga nem az igazi, kattints és nézz körül a sál-kínálatunkban!