TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

Hogyan viseld a sálad? 10 variáció

2018.11.24 11:54

...amivel minden nap máshogy hordhatod – 1. rész

Az ősz és a tél legkedveltebb kiegészítője a sál. Sokszínűsége és széles választéka miatt bármilyen öltözékhez viselheted, szinte bármikor. Te tudod, mennyi féle módon viselhetsz sálat és mennyi stílusbeli variációja van? Összegyűjtöttünk neked néhányat!

A sálak a kiegészítők azon fajtáihoz tartoznak, amik sosem mennek ki a divatból. Számtalan típusuk van, akár anyag szempontjából, akár méret szempontjából nézzük: a rengeteg szín és minta közt pedig egyenesen el lehet veszni! Nagyon sokan imádják őket, de persze vannak olyanok, akiket inkább a hideg ráz a gondolattól is. Mindegy, hogy melyik csoportba tartozol, ezektől tuti megjön a kedved!

3 ötlet, hogyan kösd meg a sálad

1. Vízesés

Szélesebb sálakkal mutatós viselet a vízesés forma. Tekerd körbe a sálat a nyakadon kétszer. Igazgasd el úgy, hogy a kétoldalt lelógó széle egyforma hosszú legyen, illetve a nyakad köré tekert sál elfedje és melegen tartsa a nyakad. Ha ez megvan, fogd meg a bal oldali lelógó rész egyik sarkát és tűzd át a jobb oldaladra. A bal oldalt lógó részt pedig rejtsd el az így keletkezett leomló rész alatt. A mindennapokban nagyszerű szolgálatot nyújt, hiszen nem csak melegíti a nyakad, de díszíti is, továbbá ügyesen elrejti a keresztpántos táskád pántját is.

2. Masni

Ha egy kis eleganciát szeretnél vinni a vagány outfitedbe, kösd masniba a sálad! Egy egyszerű farmer-bőrdzsekis szettet is csajosabbá tesz, főleg, ha magassarkút húzol mellé. Ehhez egy hosszú és viszonylag vékony sálra lesz szükséged. Csak tedd a nyakadba úgy, hogy az egyik oldala hosszabb legyen, mint a másik. Ez a hosszabb oldal lesz a masnid nagy része. Fogd meg a hosszabb oldalt és csinálj belőle egy karikát nagyjából mellmagasságban. Ezt úgy tudod elérni, ha megfogod a hosszabb oldalt a rövidebb oldal magasságában, majd a lelógó részt ketté hajtod, végül hajtasz rajta még egyszer annyit felfelé. Ezt aztán ragadd meg a közepénél, és fordítsd el oldalra. Itt már látnod kell a leendő masnid két oldalát. Ha ezzel megvagy, igazítsd a masnit a sál rövidebb oldalához, majd azt az oldalt alulról hurkold át a nyakad felé, a masni közepén keresztül – ahogyan általában hurkolnál át egy sálat. Igazítsd meg a masnijaidat, húzd szorosabbra, vagy engedd lazábbra a rövidebb szárral úgy, ahogy neked kényelmes. Ehhez a viselési formához érdemes felkötni a hajad, akár a tarkódnál egy kontyba, akár magasabbra, hogy ne takarja el a remekműved.

3. Csomózós technika

Az összes közül talán ez a legpraktikusabb, hiszen minden benne van: melegen tartja a nyakad és a mellkasod, jól mutat és szinte bármilyen outfithez viselheted. Kötött sálakkal kifejezetten jól mutat, de bátran csomózz más típusú sálakat is ezzel a technikával. Szemből indítva kösd körbe a nyakadon a sálat, ahogy egyébként tennéd, majd húzd el a nyakadtól a sál középső részét. Igazgasd addig, míg a középső hurok és a két lelógó rész egy magasságba kerül. Ekkor fogd meg a középső rész alját és csavarj rajta egyet: így egy nyolcast kapsz. Az egyik szárat felülről, a másikat alulról bújtasd át a nyolcas alsó pocakján, majd egyenletesen húzgáld meg a két – most már középen – lelógó szárat, míg a csomó össze nem áll elegáns nyakviseletté. Mély nyakkivágású kabátokhoz, blézerekhez kifejezetten jól mutat.

Természetesen a sálkötési technikák tárháza ennél jóval nagyobb, attól függően, milyen sállal kívánsz belevágni. Kísérletezz bátran – hamarosan mi is jövünk még új ötletekkel, jön a cikk 2. része!