E-mail 0-24 óráig: info@zapindo.hu

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

TOP termékek

Hírlevél

Facebook

Fogyasztó Barát

Tanúsítvány

SSL Certificate

Fizetési megoldás

Partnereink

Termékajánló

Különleges

Táskák

Találd meg az új kedvenced!

Részletek

Napszemüveg

minden napra

Trendi és stílusos!

Részletek

Hangulatok

újraértelmezve

Dekoráció és ajándék!

Részletek

Táskával

tökéletes

Légy magabiztos, légy önmagad!

Részletek

Blog
2018.11.24 11:54

Hogyan viseld a sálad? 10 variáció

...amivel minden nap máshogy hordhatod – 1. rész

Az ősz és a tél legkedveltebb kiegészítője a sál. Sokszínűsége és széles választéka miatt bármilyen öltözékhez viselheted, szinte bármikor. Te tudod, mennyi féle módon viselhetsz sálat és mennyi stílusbeli variációja van? Összegyűjtöttünk neked néhányat!

A sálak a kiegészítők azon fajtáihoz tartoznak, amik sosem mennek ki a divatból. Számtalan típusuk van, akár anyag szempontjából, akár méret szempontjából nézzük: a rengeteg szín és minta közt pedig egyenesen el lehet veszni! Nagyon sokan imádják őket, de persze vannak olyanok, akiket inkább a hideg ráz a gondolattól is. Mindegy, hogy melyik csoportba tartozol, ezektől tuti megjön a kedved!

3 ötlet, hogyan kösd meg a sálad

1. Vízesés

Szélesebb sálakkal mutatós viselet a vízesés forma. Tekerd körbe a sálat a nyakadon kétszer. Igazgasd el úgy, hogy a kétoldalt lelógó széle egyforma hosszú legyen, illetve a nyakad köré tekert sál elfedje és melegen tartsa a nyakad. Ha ez megvan, fogd meg a bal oldali lelógó rész egyik sarkát és tűzd át a jobb oldaladra. A bal oldalt lógó részt pedig rejtsd el az így keletkezett leomló rész alatt. A mindennapokban nagyszerű szolgálatot nyújt, hiszen nem csak melegíti a nyakad, de díszíti is, továbbá ügyesen elrejti a keresztpántos táskád pántját is.

2. Masni

Ha egy kis eleganciát szeretnél vinni a vagány outfitedbe, kösd masniba a sálad! Egy egyszerű farmer-bőrdzsekis szettet is csajosabbá tesz, főleg, ha magassarkút húzol mellé. Ehhez egy hosszú és viszonylag vékony sálra lesz szükséged. Csak tedd a nyakadba úgy, hogy az egyik oldala hosszabb legyen, mint a másik. Ez a hosszabb oldal lesz a masnid nagy része. Fogd meg a hosszabb oldalt és csinálj belőle egy karikát nagyjából mellmagasságban. Ezt úgy tudod elérni, ha megfogod a hosszabb oldalt a rövidebb oldal magasságában, majd a lelógó részt ketté hajtod, végül hajtasz rajta még egyszer annyit felfelé. Ezt aztán ragadd meg a közepénél, és fordítsd el oldalra. Itt már látnod kell a leendő masnid két oldalát. Ha ezzel megvagy, igazítsd a masnit a sál rövidebb oldalához, majd azt az oldalt alulról hurkold át a nyakad felé, a masni közepén keresztül – ahogyan általában hurkolnál át egy sálat. Igazítsd meg a masnijaidat, húzd szorosabbra, vagy engedd lazábbra a rövidebb szárral úgy, ahogy neked kényelmes. Ehhez a viselési formához érdemes felkötni a hajad, akár a tarkódnál egy kontyba, akár magasabbra, hogy ne takarja el a remekműved.

3. Csomózós technika

Az összes közül talán ez a legpraktikusabb, hiszen minden benne van: melegen tartja a nyakad és a mellkasod, jól mutat és szinte bármilyen outfithez viselheted. Kötött sálakkal kifejezetten jól mutat, de bátran csomózz más típusú sálakat is ezzel a technikával. Szemből indítva kösd körbe a nyakadon a sálat, ahogy egyébként tennéd, majd húzd el a nyakadtól a sál középső részét. Igazgasd addig, míg a középső hurok és a két lelógó rész egy magasságba kerül. Ekkor fogd meg a középső rész alját és csavarj rajta egyet: így egy nyolcast kapsz. Az egyik szárat felülről, a másikat alulról bújtasd át a nyolcas alsó pocakján, majd egyenletesen húzgáld meg a két – most már középen – lelógó szárat, míg a csomó össze nem áll elegáns nyakviseletté. Mély nyakkivágású kabátokhoz, blézerekhez kifejezetten jól mutat.

Természetesen a sálkötési technikák tárháza ennél jóval nagyobb, attól függően, milyen sállal kívánsz belevágni. Kísérletezz bátran – hamarosan mi is jövünk még új ötletekkel, jön a cikk 2. része!

Webáruház készítés