TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

Ősz és leggings – miért jó és hogyan viseld?

2018.11.15 16:42

A leggings az a ruhadarab, ami – úgy néz ki – sosem megy ki a divatból, mindig csak megújul. Te tudod, hogyan kell és hogyan illik leggingset viselni? Egyáltalán, miért jó? Szeretnél ötleteket gyűjteni a legtrendibb őszi szettekhez? Jó helyen jársz, ma épp ez a téma került terítékre.

Miért jó a leggings? Miért szeretik ennyien?

Vékonyabb, mint egy farmer, vastagabb, mint egy harisnya, így melegebb őszi vagy tavaszi napokon nem sül meg benne az ember lánya, ugyanakkor a felfázástól sem kell tartanod. Vékony anyagának köszönhetően sokkal inkább testhezálló, így szépen kiemeli a formás, hosszú lábakat. Harisnya helyett is sokan szeretik használni, mivel nincs lábfeje, így a talpad nem izzad bele a nejlonba, és nem csúszkál a cipőben sem. Bátran húzhatsz hozzá bokazoknit, vagy maradhat mezítláb a lábad, attól függően, milyen outfithez viseled a leggingsed.

De azért ne feledd el az alapvető tényt, amiről sokan hajlamosak megfeledkezni: a leggings egy lábfej nélküli harisnya. Megeshet, hogy vastagabb az anyaga egy átlagos harisnyánál, attól azonban még válik nadrággá. Ha nadrág helyett hordod, könnyen közönségessé, nevetségessé teheted magad, ugyanis a leggings a legapróbb hibákat is felnagyítja, legyen szó néhány plusz kilóról, egy kis narancsbőrről, vagy akár csak egy kicsit husisabb combokról. A leggings viselésének alapszabálya tehát: viseld bárhogyan, de a popsit takarja valami!

Hol, mikor viselhetsz legginst?

A leggings azért is ilyen népszerű, mert gyakorlatilag bárhova, bármikor felveheted, csak jól kell kombinálni. Lehet elegáns, lehet vagány, lehet mindennapi és lehet (nem túl szigorú) üzleti outfit része is, ha ügyesen párosítasz. A műbőr hatású, fényes leggingsekkel óvatosan bánj, mert nagyon kevés embernek áll jól, ugyanis nem csak felfednek minden apró bőrhibát, de sokszor szélesebbnek, vaskosabbnak is mutat a valóságnál. Ha ilyet veszel fel, mindenképp magassarkúval tedd, így a hangsúly a vádlidon és a lábaid hosszán lesz, nem a combjaid szélességén. És ne feledd az aranyszabályt: ne mutogasd a feneked! 

A városi csaj

A legtöbben még mindig a fekete leggingset választják, hiszen mindenhez passzol, de ha merészebb vagy, rengeteg színben és mintában tobzódhatsz. Arra figyelj, hogy különböző, merész minták, kivágások és színek mellé jobb, ha egyszínű felsőt húzol. Ez lehet valami egyedi mintás, kicsit bő póló, vagy trikó, hűvösebb időben bőrdzsekivel. Ehhez húzhatsz tornacsukát és platform magassarkút, vagy bokacsizmát, de még bakancsot is. Mindig ügyelj rá, hogy erős színű, vagy extrém mintás leggingshez egyszerű felsőt válassz, hogy feltűnő légy, ne ripacs. Fordítva is igaz: színes felsőrészhez semleges, egyszínű leggings dukál. Ha nem szereted a dzsekit, húzz nyugodtan egy lazább kötött pulcsit a felsődre, a lényeg, hogy a popsid takarva legyen.

Vagány elegancia

Egyszínű – abból sem a rikító – leggings fölé vegyél ingruhát! Legyen akár fehér, akár halvány rózsaszín, lehet okkersárga vagy olajzöld. Lehet laza szoknyarésszel, lehet szűkebbel, de akár flaneling- vagy farmer ruha is! A lényeg, hogy színben harmonizáljon a leggingsszel. Engedd ki a hajad, húzz kalapot, és ne felejtsd otthon a kedvenc táskádat se! Viseld bokacsizmával vagy magassarkúval, de akár körömcipővel vagy szandállal is.

Tunika szerelem

A tunikákban az a jó, hogy mindenhol kapható, és legalább annyiféle van, mint amennyi leggings. Szerencsére a hosszuk elegendő ahhoz, hogy bátran viselhesd leggingsszel, azt pedig, hogy milyen cipővel viseld, leginkább a tunika stílusa szabja meg.

A leggings az egyik legkényelmesebb, leguniverálisabb, legjobban variálható alapdarab, amit ősztől tavaszig szinte bárhova felvehetsz. Variáld bátran, és érezd a formás lábaidra tapadó tekinteteket!