TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

Miért szeretjük a fashion bloggereket?

2018.10.15 08:09

Manapság, az internet korában gyakorlatilag bárki lehet fashion blogger, influencer vagy bármi más témában indíthat vlogot vagy blogot. De miért szeretjük ennyire a fashion bloggereket? Mi olyan vonzó bennük, hogy több százezren követjük nap mint nap? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Gyakran böngészed az Instagramot? Akkor bizonyára neked is feltűnt, hogy minden második lány – mert legfőképp rájuk jellemző a fashion bloggerkedés – képei alatt szerepel a #fashionblogger hashtag. Gyakorlatilag az internet korlátlanságának köszönhetően negyedmásodpercenként születik egy új profil erre a célra valamelyik közösségi platformon. Persze ezt nem lehet soha pontosan lemérni, ugyanis nincs olyan program, ami bemérné az összes már futó fashion blogot a világhálón;) De miért vannak ilyen sokan? Nyilván azért, mert az embereket érdekli az ő tevékenységük, gondolataik, választásaik, ízlésük. Vajon mi miért szeretjük annyira a fashion bloggereket? Végeztünk egy kis kutatást ismerősi körben, és ezeket a válaszokat kaptuk:

A fashion bloggerek…

…Inspirálnak

Többféle fashion blogger van: akad, aki fix, neves márkák ruháihoz ragaszkodik, akad, aki kisebb butikokat és dizájnereket kutat fel és hirdet, és van, aki tényleg törődik veled, a követőjével. Az igazán jó fashion bloggerek ötleteket adnak, hogy hogyan hozd ki magadból és a ruhatáradból a lehető legtöbbet. Trükköket mutatnak különböző ruhák párosításához, akkor is, ha ezek nem a legtrendibb darabok. Összességében, nem azt mutatják feléd, hogy vedd meg a világ legdrágább holmijait, és akkor menő leszel, hanem utat mutatnak, hogyan legyél kreatív és stílusos.

…Újat mutatnak, felfedeznek

Néhány blogger nem csak azt mutatja meg, milyen szerelésben mutatkozik aznap, de azt is, hogy ezeket honnan szerzi be. Sokaknak külön kedvencei azok a bloggerek, akik a minőségi turkálók készleteiből, kisebb butikok vagy tervezők darabjaiból hozzák ki a lehető legtöbbet stílusilag minden alkalomra. Külön öröm, ha rájössz, tudsz olyan helyeken vásárolni, ahol ő, megveheted magadnak azokat, amiket ő, így előbb-utóbb ráérezhetsz a stílusa ízére és magadévá alakíthatod azt.

…Szórakoztatnak

Melyik nő ne álmodna hatalmas gardróbszekrényről, tele különböző stílusú ruhákkal? Amikor egy-egy bloggert követünk, néha órákra bele tudunk merülni a posztjaiba, ruháiba, a megjelenésébe. Úgy vagyunk vele, mint egy cukrász weboldalával: nézzük, nézzük a sok finom sütit, és szinte jóllakunk a képernyőn keresztül, miközben tudjuk: ha mindet elénk raknák, hamar megfájdulna a gyomrunk. 

Miért akarnak ennyien fashion bloggerek lenni?

Mert így „letehetnek valamit az asztalra”. Legalábbis virtuálisan. Manapság, az internet korában sokan elhiszik, hogy a lájkok és a követők száma a mérvadó a való életben, de ehhez el kell érni egy bizonyos szintet. Addig azonban, új fashion bloggerként csupán a saját szabadidődet áldozod fel azért a néhány lájkért és követőért – ezt mindenki maga kell, hogy eldöntse, mennyire fontos. A fashion bloggerek igen vékony rétege keres pénzt is a blogolással, többnyire azok, akik valamely neves céggel szerződtek le, de ez már átmegy kissé az influencer „munkakörébe”. 

Ha úgy érzed, van hozzá stílusod, tehetséged, kedved és persze hajlandó vagy rááldozni az időt és energiát, akkor mi nem tartunk vissza, vágj bele bátran;) De ha úgy gondolod, hogy megelégszel azzal, ha másokat követhetsz, akkor viszont oszd meg velünk a kedvenceidet kommentben!