TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

Őszi táskatrendek – milyen izgalmakat tartogat az idei október?

2018.10.10 21:07

Megjött az ősz, és vele együtt a szezonális táskatrend is. Kíváncsi vagy, milyen lesz az idei felhozatal a tavalyihoz képest? Mi változott a stílusban, a megjelenésben táskák terén? Most megmutatjuk neked az őszi táskatrendeket a kifutókon.

Napjainkban a táskák már nem csupán kiegészítők, sokkal inkább divat- és stíluselemek. Egy egyszerű öltözéket is extravagánssá tehet egy merész táska, és egy vagány outfit is lehet elegáns a jól megválasztott táskának köszönhetően. Kíváncsi vagy, milyen az őszi táskatrend 2018-ban? Eláruljuk!

Spring vibes

Meglepő lehet, de a tavasz színei még ősszel is hódítanak – nem is akárhogyan. Az égkék, az ultraviola, a napsárga, a pink és a babarózsaszín a tavaszi madárcsicsergések óta töretlen népszerűségnek örvendenek. Válassz bátran élénk, vibráló, élettel teli színt az esős, szürke őszi napokon is, és hozz vidámságot a napjaidba.

Érdekes párosítások

A korábbi divattrendektől eltérően idén az az igazán vagány, ha a táskád színe a kabátodhoz, az alatta – szigorúan láthatóan – viselt pulcsidhoz, a sapkádhoz, vagy egy egyszerű hétköznapi outfitben a kivillanó zoknidhoz passzol. Merj merész lenni, ha zoknit villantasz, az legyen extravagáns, akár csak a táskád!

Népszerű anyagok

Idén bevett divat a kifutókon is, hogy a táska anyagában is passzoljon a blézerhez, kabáthoz vagy sapkához – legalább részben. A legnépszerűbb anyagok a kordbársony, a hasított bőr, illetve a különböző bőrutánzatok. Nem ritka az anyagok keverése, illetve a különös elemek megjelenítése, például a stílusidegen díszcsatok, méretes cipzárak, vagy akár azok a bizonyos fémkarika-pántok a Roksanda kézitáska-kollekciójában.

Formavilág és a méretek

Idén a hűvös idővel együtt visszatérnek az övtáskák is, bár szolidabb megjelenéssel, mint a korábbiak. Az idén divatos övtáskák tulajdonképpen egy övre csatolható zseb, vagy pénztárca méretének felelnek meg, stílusosan többnyire bőrből elkészítve. Ezeken a miniatűr táskákon kívül persze továbbra is divatban maradnak az apró kézitáskák, a kedves válltáskák és a hatalmas „mindentbele”-érzést keltő shopperek. Formák tekintetében néhány ismert divatmárka megmaradt a hagyományos henger és kör alaknál, ahogyan azt a Louis Vuitton és az Etro kollekciójában is láthatjuk. A Chanel viszont csavart egyet a történeten, épp csak annyit, hogy egyszerűből nagyszerűt alkosson. Az óriási, bevásárlószatyorra hajazó táskájukat feldobták egy hatalmas márkajelző felirattal, és egy vagány betűtípussal, hogy a hétköznapokon is kitűnhess a tömegből. Ha pedig a tökéletes eleganciára vágysz, és szereted a feltűnést, akkor neked találták ki az apró üvegcse-formájú, üveghatású táskácskát. A kicsinyítő jelzőt nem ok nélkül kapta, hiszen alig nagyobb egy átlagos parfümös üvegnél, és elegáns, vékony fémláncon lóg.

A legextrémebb darabok

A kifutókon nem a Chanel üvegtáskája volt a leginkább megbotránkoztató, hanem például Claudia Li szabályos balkonláda-fazonú darabja is megér egy pillantást. Eközben a Miu és a Brock Collection fonottkosár-táskával, az Eugenia Kim pedig szalmakalap-táskával vette le a lábáról a táskaőrülteket.

Ha további extrém fazonokra, színekre vagy formákra vágysz, böngéssz a weboldalunkon, hiszen hozzánk is érkezett néhány irigylésre méltó őszi darab.