TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

Miért jó szezonon kívül nyaralni és mit vigyél magaddal?

2018.08.04 16:03

A nyaralószezon nagyjából az iskolai nyári szünet idejére tehető. Ezek a nyár legmelegebb hónapjai, a legtöbben ilyenkor tudnak több szabadságot kivenni és akár messzebb is elutazni. Augusztus közepe után sok helyen már utószezonnak számít – pedig ilyenkor is lehet fantasztikus a nyaralás! Most eláruljuk, miért jó szezonon kívül nyaralni, és azt is, mit vigyél magaddal!

A szezonon kívüli nyaralás nem csak azt jelenti, hogy egy héttel, vagy hónappal előtte (vagy utána) indulsz, de azt is magába foglalja, amikor a tél közepén vágsz bele. Mindegyiknek megvan a maga szépsége – ezeket gyűjtöttük most össze neked.

Közvetlenül a szezon előtt vagy után

Ilyenkor minden nyugodtabb. Még nem tart, vagy már lement a nyaralódömping, nincsenek jelen annyira az éjszakai élet megszokott zajai. Sokkal könnyebb (sőt, esetenként olcsóbb is) szállást találni még a legnépszerűbb helyeken is, hiszen az apartmanok, hotelek és kempingek ilyenkor mind nyitva vannak, de sokkal kevesebb vendég száll meg ilyenkor. Nem kell sehol tömegnyomorra számítanod: nem lesznek kilométeres sorok, dugók, vagy bevásárlási dömping. Ilyenkor azonban egy kicsivel több mindent kell magaddal vinned az utazótáskádban: a pulcsik mellett, amik kellhetnek a hűvösebb estékre, érdemes egy vastagabb könyvet is betenned, hiszen az esti órákban már nem biztos, hogy annyi program közül választhatsz, mint szezonban. Jó, ha viszel magaddal laptopot és a kedvenc filmedet, sorozatodat, hiszen a tv sem biztos, hogy sok érdekeset közvetít.

Az őszi vagy tavaszi hónapokban

Ilyenkor a megszokott nyaralóhelyek helyett érdemes természetközeli nyaralást szervezni, akár egy vadkempinget, akár egy glampinget, hiszen a természet ebben az időszakban nagyon változó, különleges és meglepő – biztosan meseszép képeket készíthetsz majd, szóval fényképezőgépet mindenképp vigyél magaddal! Ilyenkor a nap sem süt olyan hévvel és erővel, ezért érdemes nagyokat sétálni, jókat játszani, és kihasználni, hogy nem olvadtok el a forróságtól. Azonban jó, ha viszel magaddal sportszert, kártya- vagy társasjátékot, ugyanis ebben az időszakban gyakrabban fordul elő, hogy elered az eső.

„Nyaralás“ télen

Ez az, amire szerintünk mindenkinek szüksége lenne. Pont félúton van az idei és a következő nyaralás között. Ilyenkorra fásulunk bele leinkább a szürke mindennapokba, a hóba, latyakba, a nap állandó hiányába. Ilyenkor érdemes bikinit, törölközőt, kedvenc könyvet, barátokat felnyalábolni és elutazni valamelyik napfényes helyre. Szerencsére ma már nem olyan nehéz jó áron repjegyet találni, bárhova is szeretnél menni – főleg a szezonon kívül. Ha nem is vágsz bele ekkora utazásba, egy wellnesshétvége vagy hosszú hétvége neked is bele kell, hogy férjen: engedd ki a gőzt, gyűjts magadnak plusz energiákat a meleg, napfényes hónapok érkezéséig.

Nyaralni bármikor el lehet menni, főleg akkor , amikor úgy érzed, nem bírod már tovább a hajtást. Legyen ez akár 2, akár 5 nap, vagy egy hét, külföldön vagy belföldön – a lényeg, hogy töltődj fel energiával!