TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

5 tipp a táskák tárolására, hogy tovább éljenek

2018.08.02 11:44

... és a lakásod is sikkesebb legyen

A jó minőségű táska önmagában is hosszú tartósságot ígér – főleg, ha igazán vigyázol rá. A gyönyörű táskákat nem elég csupán megvenni és ápolni, fontos az is, hogy megfelelően tárold őket, amikor épp nincs rájuk szükséged. Megmutatjuk, hogyan tárold a táskáidat úgy, hogy tovább éljenek – és még jól is mutassanak a lakásban.

Ahogyan a ruhákat, úgy a táskákat sem tanácsos egymás hegyén-hátán tárolni egy szekrény polcán – mármint, ha sokáig szeretnénk megtartani őket jó minőségükben. A táskák szerencsére szépen rendezhetőek és variálhatóak, ezért egy kis kreativitással akkor is gyönyörködhetsz bennük, ha épp nincsenek használatban. Nézzük, hogyan tudod a táskáidat úgy tárolni, hogy az nekik is jó legyen, és a lakásod is stílusosan nézzen ki.

5 tipp a táskáid tárolására

1. Akasztva

A textil bevonatú, pikk-pakk felállítható szekrény nagy divat lett mostanában – ezek a bútorok általában kicsik, praktikusak, jól szellőznek, ráadásul alig kerülnek párezer forintba. Ma már elég csinos szekrénykéket lehet kapni, de egy kis kreativitással te is kidekorálhatod az egyszerűbb, alapverziót. 

A válltáskáidat tömd meg lazán újságpapírral, hogy a formájukat szépen megőrizzék, de ne legyenek lesúlyozva. Tehetsz mindegyikbe 1-1 illatosító zsákot is, mielőtt felakasztod őket a pántjuknál fogva. Fontos tudni, hogy ez a módszer csak a vastag, széles pántú bőr táskáknál válik be: a vékony pántot hamar csúnyán megnyújthatja.

2. Szép sorban egymás mellé

Polcokra vagy nyitott polcos szekrényre is elhelyezheted a táskáidat, egymás mellé. Jó, ha a nagyobbak kapnak helyet felül, és lefelé csökkented a méretet, ugyanis a kis kézitáskák jól mutatnak szorosan egymás mellé vagy mögé állítva, míg a nagyobb táskák akkor igazán dekorelemei a lakásnak, ha a nagyobb felületük néz előre. Ne cipzárazd be azt se, amelyik zárható: hagyd szellőzni vagy ha teheted, helyezz el benne száraz illatosító zsákot.

3. Kettőt egy csapásra

Ha nem szeretnél külön szekrényt csak a táskáidnak, vagy nincs annyi, hogy egy magasabb polcos szekrényt meg tudj vele tölteni, akkor se keseredj el. Több bútoráruházban is kapható olyan komód, aminek az egyik oldala 3-4 kis kockára van osztva, míg a másik oldala egy nagy kocka. A nagyobba illessz bele egy kivehető rudat, amire fel tudod szépen fűzni a nagy válltáskáidat sorban egymás mellé, míg a szélső, kisebb részekben elhelyezheted a kisebb válltáskáidat, borítéktáskáidat és a legapróbb bőr pénztárcákat is. Így a komód teteje szabad marad, arra pedig tehetsz könyveket, növényeket, képeket vagy bármit, amit csak szeretnél.

4. Csak egyszerűen

Van egy nagy, üres falfelületed? Fúrj bele szép fogantyúknak lukat, ezekre pedig akaszd fel egymás mellé és alá a kedvenc táskáidat egyesével – természetesen üresen, vagy maximum papírral kibélelve és hagyd, hogy galériaként díszítsék a faladat.

5. Fiókokban elrejtve

Bár így nem lesznek dekorelemek a gyönyörű táskáid, fiókos komódban is tárolhatod őket szépen egymásnak támasztva – és szigorúan nem egymásra fektetve. Itt viszont figyelned kell arra, hogy gyakran szellőztesd a fiókokat, és alaposan, rendszeres időközönként ápold le a bőr táskákat – a por és a levegőtlenség ugyanis nagy ellenségük lehet.

Ha további ötletekre vágysz és igazán kreatív vagy, nézz körül egy bútoráruházban – biztosan beindul majd a fantáziád!