TOP termékek

Facebook

Fogyasztó Barát

Örök Garancia

Örök Garancia

A színfalak mögött: hogyan készülnek a Zapindo táskák?

Hogyan csomagolj, ha repülővel mész nyaralni?

5 ok, miért van szükséged új bőrtáskára MOST

Táskát szeretnél ajándékozni?

Blog

5 dolog, ami tönkre tehet egy nyaralást - Hogyan védekezz ellenük?

2018.07.10 09:01

Hamarosan nyaralni indulsz, de nem vagy benne biztos, hogy minden fontos dolgot elcsomagoltál? Akkor hadd teszteljünk! Íme 5 dolog, ami tönkretehet egy nyaralást. Biztosan felkészültél minden helyzetre? 

Minden nyaralás során akadnak váratlan helyzetek, kellemetlen szituációk és előfordulnak olyan dolgok is (szerencsére ritkábban), amire senki nem számít. Tökéletes nyaralás nincs, de azért mégis megpróbálhatod kihozni belőle a legtöbbet, ha a megfelelően felkészített táskával indulsz útnak. Mégis mit tudhat az a táska, ami megmentheti a nyaralásodat? Eláruljuk!

5 dolog, ami hazavághatja a nyaralást – és 5 tipp, hogyan védekezz ellene

1. Gasztronómiai élvezetek – és ami utána következik

Természetes, hogy ha idegen országban járunk, megkóstolunk mindent, ami furcsa és szokatlan számunkra, hiszen az ételek megismerése is nagyon fontos egy más kultúrában. Viszont az utcai ételárusokkal mindenhol óvatosan kell bánni: sosem tudhatod, a gyomrod készen áll-e az új ízorgiák befogadására. Egy jó street foodnak mindig örül az ember, de a gyomrod nem biztos, hogy tolerálni tudja a hirtelen megtöbbszöröződött fűszermennyiséget, a zsíros ételeket vagy a túl nagy változatosságot. Egy hasmenés totálisan hazavágja a nyaralást legalább 2 napra. Legyél felkészült, és gondoskodj róla, hogy a kézitáskád, ami mindig nálad van, rejtsen egy-két gyógyszert különböző gyomorpanaszokra, illetve mindig legyen nálad probiotikum is, hiszen a bélflórádat minden külföldi úttal megterheled.

2. A nap

Sok országban erősebben süt a nap, mint ahogyan azt a bőröd megszokta, így sokkal könnyebben és hamarabb leéghetsz: akár annyi idő alatt is, míg a reptértől a szállásodra érsz. A legjobb, ha mindig viselsz kalapot, és mindig van nálad egy palack hűvös ásványvíz. Tűzpirosra égett arccal nem kellemes múzeumokat látogatni, esti sminket készíteni a bulira, vagy akár étteremben vacsorázni. Annak érdekében, hogy elkerüld az ilyen kellemetlen szituációkat, és csak jó emlékeid legyenek a nyaralásról, mindig legyen nálad egy kis táskában magas faktorú naptej (magasabb, mint amit szoktál használni), illetve egy hidratáló krém, hogy elkerüld a bőröd kiszáradását. Nem kell, hogy percenként kenegesd vele magad, de ügyelj arra, hogy 2-3 óránként jusson időd az arcod – és más testrészeid – védelmére.

3. A zsebesek

Sajnos piti bűnözők mindenhol előfordulnak: akár komoly szándékkal eltulajdonított értékekről, akár a haverok előtt vagánykodó tinédzserekről legyen szó, az ördög soha sem alszik. 

Hogyan tudsz védekezni a zsebtolvajok és a rablók ellen?
Először is, szerezz be egy jó minőségű, erős vállpánttal ellátott táskát, amin van cipzár: ezt pedig mindig tartsd behúzva! Ha nagy tömegbe mész, tedd a táska pántját a válladra, és fogd az egyik kezeddel. Pakolj át bele mindent a zsebeidből – ne adj nekik esélyt rá, hogy megkárosítsanak. A telefonodban legyen elmentve a helyi magyar nagykövetség telefonszáma és címe, csak a biztonság kedvéért. Jó pont emellett, ha hordasz magadnál egy apró sípot, illetve tudod az ottani rendőrség telefonszámát, ahol azonnal bejelentheted, ha észleled a lopást. Hogy minek a síp? Nos, ha még időben lefüleled a tolvajt, egy erős sípszó minden járókelő figyelmét felkelti: kiabálj hangosan, mutass rá, ki volt, és ne hagyd szem elől veszni. Előbb vagy utóbb lesz valaki (ha szingli vagy, reménykedhetsz egy jóképű megmentőben), aki időben cselekszik, és visszakerülhet hozzád a tulajdonod.

4. Irataid elvesztése

Fontos, hogy olyan táskával indulj nyaralni, aminek van belül egy eldugott zsebe, vagy kívül, cipzárral zárható része. A személyes irataidat, az útleveledet és egyéb fontos papírokat helyezd oda: nem csak azért fontos ez, mert könnyen előveheted őket, ha szükség van rájuk (igazoltatás, alkoholfogyasztás előtt, reptéren, stb.), de így legalább biztos helyen vannak, mindig ugyanott. Ezzel esélyt sem adsz magadnak arra, hogy elkeveredjenek, hogy elveszítsd bármelyiket a szállodai ágy alatt, vagy csak simán a táskád mélyén.

5. A nyelvtudás hiánya

Sokan gondolják, hogy a helyi nyelv ismerete nélkül is meg lehet magunkat értetni másokkal. Sok helyen valóban simán elboldogulsz angollal, némettel, vagy a nemzetközi activity-vel,  de van néhány ország, amelynek lakói vagy makacsságból, vagy lustaságból nem hajlandók megtanulni semmilyen világnyelvet az anyanyelvük mellé. Ha úgy érzed, ilyen helyre látogatsz el, két dolgot tehetsz: az egyik, hogy mindig legyen nálad papír és toll, hogy rajzokkal kommunikálhass az emberekkel. A másik megoldás, hogy néhány héttel az utazás előtt nekifekszel, és megtanulsz néhány alapvető kifejezést, kérdést, és különböző válaszokat, hogy azt is értsd, amit mondanak neked. Emellett jó, ha mindig van a táskádban egy zsebszótár és -térkép is, hogy biztosan megtaláld, amit keresel.